Többszintű egészség- és életminőség fejlesztés a Völgységben

 

Adatvédelmi tisztviselő

Izsák Tünde

e-mail: titkarsag@bonyhadkorhaz.hu

Tisztelt Pácienseink!
2023. január 23-tól az alábbi táblázatban szereplő telefonszámokon kérhető előjegyzési időpont Rendelőintézetünk szakrendeléseire.
 

Részletek

 

Állapotfelmérés

 

Célzott életmódváltás

 

Egészséges lakosság

Egészségfejlesztő rendezvények

Irodánk vállalja egészségfejlesztő rendezvények, programok megvalósítását:   

A keringési betegségek kockázatára (beleértve a szénhidrát és a lipid-anyagcsere betegségeket is) irányuló szűrések, ahhoz kapcsolódó kockázatbecslés és tanácsadás, pl. egészségnap keretében.

Egészséges életmóddal, megelőzéssel, szűrésekkel, lelki egészséggel kapcsolatos témákban előadások tartása. 

Egészséges táplálkozással, krónikus betegségek dietoterápiájával kapcsolatos foglalkozások, étel bemutatóval és kóstolóval egybekötve. 

Főzőiskolák tartása.

Egészségfejlesztő programok gyermekek részére, egészségfejlesztő játszóházak biztosítása. 

Mozgásprogramok, túraprogramok tartása, szervezése.

Betegklubok (szív-érrendszeri, diabetes) tartása, szervezése. 

Egészségnapok tartása és szervzése településeken és/vagy munkahelyeken.

Rendszeres, életvitelszerűen megjelenő testmozgást ösztönző programok szervezése, lebonyolítása a felnőtt lakosság részére, mint a szakszerű testmozgás tanácsadásnak gyakorlati tanácsokkal, edzéstervekkel, pszichés támogatással, és a különköböző kockázati csoportoknak szóló kiadvány konkrét, otthon végezhető mozgássorokkal gyakorlati tanácsokkal ad lehetőséget.

Lelki egészség helyi, kisközösségi programjainak megvalósítása, ezek keretében elsősorban: az idősek közösségben tartását, szellemi és fizikai aktivitásuk megőrzését, fejlesztését célzó programok.

Szülői készségek javítását célzó közösségi tevékenységek (szülőklubok) támogatása.

Célunk, hogy olyan kompetenciákkal rendelkezzenek a családok, ahol kiegyensúlyozott, egészséges légkörben növekedhet a következő nemzedék.

Munkahelyi egészségfejlesztés keretein belül mozgásprogram, lelki egészség, stresszkezelés, munkahelyi családi nap.

Ha Ön művelődési szakember, intézményvezető, pedagógus, település vezető, civil egyesület vezetője kérjük  vegye fel a kapcsolatot és érdeklődjön elérhető rendezvényeinkről, szabad időpontokról! Telefon: 0674/550976

Állandó rendezvények

Kedves Érdeklődő! Szabó Mónikának hívnak, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán végeztem 2021-ben mint dietetikus. Jelenleg a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodájában tevékenykedem táplálkozási tanácsadóként. Munkám célja, hogy segítsek a helyes táplálkozási szokások kialakításában, de feladatom még a különböző betegségekhez szükséges diétás tanácsadás, mint például túlsúly, szív- és érrendszeri megbetegedések, ételallergiák és intoleranciák, továbbá cukorbetegség, emésztőszervi megbetegedések, vese eredetű megbetegedések, pajzsmirigy eredetű megbetegedések. A tanácsadás ingyenes, orvosi beutaló nem szükséges.Tevékenységemmel szeretnék hozzájárulni a hozzánk látogató páciensek egészségtudatos táplálkozásához és tovább segíteni őket az esetlegesen fennálló étkezési problémák megoldásával.Egyéni tanácsadás februártól előre egyeztetett időpontban lehetséges a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodájában.

 

Elérhetőség: 06-74/550-976
efi@bonyhadkorhaz.hu 
    Bővebben

Gerinctorna Nagymányokon

 

Bővebben

Lelki egészségvédelem - addiktológiai konzultáció

 

Bővebben

Hírlevél feliratkozás


Ellenőrző kérdés:
Mennyi 10 + 1 ?

Rövidhírek

Medvehagyma túra

2023. március 25-én kerül megrendezésre a Medvehagyma túra

szeretettel várjuk Önt is a programon! Jelentkezés a 74/550-976 telefonszámon. 

 

 

InBody 270 testösszetétel - mérés

Bővebben...:

Egészségnapok

2023. évben egészségfejlesztő szakmai csapatunk állapotfelméréssel, szűrővizsgálatokkal és tanácsadásokkal a következő tepelülésekre jutott el: 

  • Kakasd
  • Cikó
  • Bátaapáti 
  • Mőcsény
  • Kisdorog
  • Tevel
  • Nagyvejke
  • Hidas

Étrendi tanácsadás

Dietetikus által vezetett étrendi tanácsadásra várjuk azokat, akik szeretnének az egészséges táplálkozás irányelveivel megismerkedni, akik fogyni, vagy hízni szeretnének. Várjuk továbbá a krónikus megbetegedésekkel küzdőket, ételallergiásokat és mindenkit, akikek orvosi okokból speciális étrendet kell követnie. A konzultáció ingyenes, időpont kéréshez kötött! Kérjük, hogy a konzultációra hozzák magukkal orvosi leleteiket, laboreredményeiket. Időpont foglalás 74/550-976 telefonszámon! 

Fontos információ:

Tanácsadásainkra várólista van, ezért tisztelettel megkérjük Önöket, amennyiben nem tudnak a tanácsadáson megjelenni, időpontjukat legyenek kedvesek időben lemondani! Megértésüket köszönjük! 

Nem dohányzunk

Bővebben...:

Boka-kar index mérés az EFI-ben

Bővebben...: