Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet

 

image image image
Betegorientált gyógykezelések Bonyhádon


Betegorientált  gyógykezelések Bonyhádon
A kórház küldetése


Biztonságos, emberbarát környezetben, korszerű, magas színvonalú betegellátás, és a munkatársaink megbecsülése.
Projektzáró rendezvény
2015. május 4-én megtartásra került a TIOP 2.2.6/12/1B-2013-0011 kódszámú pályázat projektzáró rendezvénye!  

Friss hírek

Tisztelt Lakosság!

A rendelőintézetben üzemelő teherszállító lift az elmúlt időszakban gyakran meghibásodott. A meghibásodások oka a szakszerviz vizsgálata alapján, a lift nem rendeltetésszerű használata. A teherszállításra tervezett liftek elektronikáját egy nem túl gyakori ki-be kapcsolás vezérlésére alakítják ki. A rendszeres, üzemszerű személyszállítással járó nagyszámú ki-be kapcsolásokat a vezérlés nem tudja tartósan szabályozni, egy idő után meghibásodik. Gondoljunk azon betegtársainkra, akik az intézményben, a szintek között, felvonó nélkül csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem tudnak közlekedni, ezért kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a felvonót csak olyan betegek vegyék igénybe, akiknek azt betegsége, vagy fizikai állapota indokolttá teszi.

 

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a Rendelőintézet előtti parkoló 2018. július 09 06:30-tól fizetős lesz.

Részleteket a Közérdekű adatok->Parkolás alatt olvashatnak.

 

EESZT

 

A vérvételek előjegyzés alapján történnek,

időpont kérése kötelező!

Előjegyzési időpont 2016. november 21-től kérhető az alábbi módokon:

-       telefonon kizárólag a 74/550-988- as telefonszámon minden munkanapon 10.30 h és 14.30 h között

-       személyesen a laboratórium leletkiadójánál a leletkiadási időpontokban (munkanapokon 7.00 h és 10.00 h között, majd minden óra első 15 percében 14.15 h-ig)

 

 

 

Események

Örömmel értesítjük a Tisztelt Sajtót, Kedvers Betegeinket, az érdeklődő lakosságot, hogy intézményünk 15.673.233.-Ft támogatásban részesült a 2016 évi kórházkonszolidáció részeként.

Bővebben

 

Állásajánlat

Törvényes működéshez szükséges állásajánlatok
 

Bővebben

Kórháztörténet

A bonyhádi kórház 1959 óta vesz részt a fekvő-és járóbeteg-szakellátásban. A következőkben mutatjuk be az elmúlt félszáz év történetét.

Az eltelt évtizedek alatt állami, járási, városi, majd 2012. május 1-től ismét állami fenntartású intézmény.

Működési struktúra és változásai kórház történetében: Korábban 3 aktív osztály: sebészet, belgyógyászat, szülészet-nőgyógyászat az ehhez tartozó műtőkkel, strelizálóval működött, majd a 60-s,70-s években járóbeteg-ellátással,1997-től 20 ágyas ápolási osztállyal bővült az intézmény. 2007.április 1-én kezdődött az intézmény struktúra és funkcióváltása, ekkor megszűnt a két műtétes aktív osztály, a sebészet, és szülészet-nőgyógyászat később pedig 20 aktív belgyógyászati ágy. Ennek kompenzálására az ápolási osztály ágyszáma megduplázódott, krónikus általános belgyógyászati és krónikus pulmonológiai ágyon kezdődött krónikus fekvőbeteg szakellátás. 2007-ben a struktúraváltással összhangban egynapos sebészeti ellátást indítottunk általános sebészet, traumatológia, ortopédia és szülészet-nőgyógyászat szakterületeken. Az intézmény több mint 1 milliárd forint önkormányzati és EU támogatással (TIOP 2.1.3) sikeresen valósította meg az aktív fekvőbeteg szakellátások kiváltása járóbeteg-szakellátás fejlesztésével projektet, ezzel a járóbeteg-szakellátást befogadó épület, infrastruktúra - a tüdőgyógyászati szakrendelés, kivételével - megújult. Közfinanszírozással elindult a nappali kórház funkció és a kúraszerű ellátások, az otthoni szakápolás, továbbá bővült a járóbeteg-szakellátás óraszáma és az egynapos sebészet finanszírozása is.

Jelenlegi állapot: 70 általános krónikus belgyógyászati, 20 krónikus pulmonológiai és 40 ápolási ágyon, összesen tehát 130 ággyal folytatódott a krónikus fekvőbeteg szakellátás. Emellett a 4 szakmás egynapos sebészet, a járóbeteg-szakellátás, a 24 órás sebészeti és röntgen diagnosztikai ellátás, a tüdőgondozó valamint 2012. július 1-től, az aktív belgyógyászati osztály megszűnését követően bevezetett belgyógyász szakorvosi készenlét jelenti a kórház új működési struktúráját.

Rólunk

Kórháztörténet

A bonyhádi kórház 1959 óta vesz részt a fekvő-és járóbeteg-szakellátásban. A következőkben mutatjuk be az elmúlt félszáz év történetét.

Bővebben...:
Akikre büszkék vagyunk

Semmelweis-díj:
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara díját,

Bővebben...: